Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Moja ulubiona herbata  (Przeczytany 10021 razy)
mikolaj90
Miłośnik
**

« Odpowiedz #45 : 03 Lipiec, 2011, 16:04:09 »

Moimi ulubionymi herbatami są wszystkie herbaty  Mrugnięcie Tak, lubię wszystkie herbaty jednak czasami trafi się herbata, która mi nie smakuje. Moje ulubione herbaty to przede wszystkim zielone, białe oraz rooibosy. W domu mam zwykłe białe oraz czarne po prostu ze sklepu lecz ich smak jest dla mnie wyśmienity. Dla przykładu dam białą z róża, cytryną i pigwą Sir Roger. Po prosto jest ona dla mnie idealna, smak jej mi pasuje. Z czarnych mam Remsey Ceylon oraz Milton Earl Grey - wiem wiem, iż to zwykłe czarne herbaty lecz bardzo mi one smakują. Co do Pu-erhów kupiłem ostatnio Pu-Erh Bio-Active (czysta natura Pu-Erh z ekologicznych upraw - rolnictwo ekologiczne) i śmiało stwierdzam, że jej zapach to bagna i nic więcej, lecz po zaparzeniu smak jej jest już inny, ciężko mi go ocenić. Jednak Pu-Erhy przestałem pić z powodu, gdyż stwierdziłem, że po nich chudnę a po prosto nie mogę chudnąć  Duży uśmiech Co do słodzenia także czasami słodzę herbatę lecz płaską łyżeczkę (czarne słodzę więcej) gdyż cukier jest szkodliwy dla trzustki.
« Ostatnia zmiana: 03 Lipiec, 2011, 16:06:52 wysłane przez mikolaj90 » Zapisane
Yerbamarket
Nowy sympatyk
*

« Odpowiedz #46 : 22 Sierpień, 2011, 22:15:47 »

Ja także lubię wszystkie herbaty. Wszystko zależy od dnia i humoru. Wiadomo, kobieta zmienną jest.
Herbaciara
Nowy sympatyk
*

„Herbatę się pija, by zapomnieć o hałasie świata.”

« Odpowiedz #47 : 23 Sierpień, 2011, 14:27:23 »

A ja mimo, że od dawna pasjonuję się herbatami dopiero od kilku tygodni mogę pozwolić sobie na większe szaleństwo i zaczynam próbować różnych herbat. Wcześniej piłam czarne z dodatkami, które uwielbiam chociażby za to, że po zaparzeniu w pokoju unosi się cudowny zapach Uśmiech
lemon
Nowy sympatyk
*

« Odpowiedz #48 : 05 Marzec, 2012, 16:42:10 »

Twinnings Lemon and Ginger. Niedostępna w Polsce, chyba, ze na alledrogo. Muszę się wybrać do UK, celem uzupełnienia zapasów Uśmiech

Ekspert

« Odpowiedz #49 : 05 Marzec, 2012, 20:04:43 »

Proponuję lepiej wybrać się herbaciarni i zakupić zielona lemon czyli aromatyzowaną.
Twinnings to typowe śmieci z aromatem. Niema czego żałować, że niedostępna w Polsce.
TeaDrinker
Nowy sympatyk
*

« Odpowiedz #50 : 06 Marzec, 2012, 11:50:50 »

@lemon
Poza tym jest dostępna w Polsce ;p
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: