Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
>
Herbata forum
>
Herbaty na co dzień
>
HERBATA KWITNĄCA - czy znana w Polsce?
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: HERBATA KWITNĄCA - czy znana w Polsce? (Przeczytany 1474 razy)
HerbataKwitnąca
Nowy sympatyk
HERBATA KWITNĄCA - czy znana w Polsce?
«
:
01 Wrzesień, 2010, 15:07:53 »
witam
Ostatnio rozmawiałam z kilkoma osobami i nikt nigdy nie słyszał o herbacie kwitnącej w kulce..Aż dziwne,że tak mało Polaków wie co to takiego.
Pani z pewnej firmy kurierskiej myślała,że to jakiś gatunek herbaty w doniczce z ładnymi kwiatami, mój listonosz zrobił wielkie oczy jak usłyszał o herbacie w kulce i spytał czy to w ogóle da się pić czy raczej tylko można popatrzeć..
Dla tych co nie wiedzą:
Herbata kwitnąca to ręcznie zwijane na kształt kulki liście wybornej herbaty zielonej lub białej, która po zaparzeniu ukazują przepiękny kwiat jaśminu,chryzantemy,amarantusa bądź lili. Jedną kulkę można parzyć aż do 4 razy z czego otrzymujemy do 2 litórw naparu herbaty.
Jak możemy jeszcze rozpowszechnić picie tego rodzaju herbaty w Polsce?
Jestem otwarta na propozycje i sugestie.
«
Ostatnia zmiana: 01 Wrzesień, 2010, 16:25:18 wysłane przez Lenwe Tasartir
»
ziomiwan
Ekspert
Odp: HERBATA KWITNĄCA - czy znana w Polsce?
«
Odpowiedz #1 :
05 Wrzesień, 2010, 18:22:44 »
Mało znana?
Na pewno mało znana dla ludzi którzy nie pijają namiętnie zielonych czy też białych herbat.
Ja z herbatą kwitnącą spotkałem się na początku mojej fascynacji herbatami zielonymi, a było to jakieś 10lat temu.
Wtedy też podczas wybierania herbaty (aromatyzowanej wtedy jeszcze) zobaczyłem jakąś śmieszną kuleczkę na ladzie z herbatami, gdy zapytałem sprzedawczynię ta zaraz mi wszystko ładnie wyjaśniła po czym zakupiłem dwie kuleczki po czym szybciutko poleciałem do domu sprawdzić jak to będzie się prezentować, a co ważniejsze, jak będzie smakować.
Efekt był naprawdę wspaniały, ślicznie rozkwitła, pięknie to wyglądało, a w dodatku gdy się napatrzyłem wspaniale smakowała. O ile dobrze pamiętam była to srebrna truskawka.
Od wtedy co jakiś czas zakupuję taką kulkę aby nacieszyć oko tym jakże pięknym spektaklem.
Jeśli ktoś pija zielone herbaty to na pewno poznał herbatę kwitnącą i ją spróbował, bo i od pewnego czasu w marketach pojawiły się takowe herbaty w paczkach po kilka sztuk.
A poza tym witam serdecznie wszystkich jako, że jestem nowy na tym wspaniałym herbacianym forum!
Strony: [
1
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Herbata forum
-----------------------------
=> Herbaty na co dzień
=> Herbaty dla miłośników
=> Gatunki herbat i rodzaje
=> Akcesoria
=> Na herbacianym szlaku
=> Wszystko o sklepie eherbata.pl
=> Herbaciarnia Czarka na ul. Floriańskiej 13 w Krakowie
=> Tematy luźne
Witaj
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Statystyki forum
Wiadomości w sumie:
2867
Wątków w sumie:
233
Użytkowników w sumie:
261
Najnowszy użytkownik:
monczi83
Aktualności
Uwaga - I Krakowska Noc Herbaty odbędzie się 26 maja!
Ładowanie...